Bliv freelancer på nettet – dette skal du overveje

Er du træt af livet som medarbejder og savner mere fleksibilitet? Så kan du godt byde freelancer livet velkommen. Ved at blive freelancer på nettet får du en række fordele, som kan være yderst fristende, hvis du er træt af at møde fra klokken 8-16 fem dage om ugen. Dog er der også udfordringer forbundet med det selvstændige liv, som du også skal overveje, hvis du vælger at sige dit nuværende job op i dag. I det følgende får du både fordelene og ulemperne at vide, så du kan overveje om din nye arbejdstitel skal være freelancer.

Du kan starte lige nu

Hvis du har fået nok af arbejdspladsen og ønsker at sige op i dag, kan du sagtens stoppe jobbet op som freelancer i morgen – hvis du altså lige har styr på, hvilket område du vil freelance inden for. De typiske områder er tekstarbejde, grafisk design samt programmering og IT. Så hvis du ved, at du er en ørn til ét af disse områder, er det da med at udforske muligheden, hvis freelancer jobbet lyder fristende. For at kunne løse dine nye opgaver skal du selvfølgelig også være sikker på, at dit net fungerer ordentligt inden for hjemmets rammer. Tjek derfor, om du har det et godt og stabilt net. På bedresignal.dk kan du blandt andet undersøge diverse routere og antenner til mobilt bredbånd.

Frit valg af arbejdstider

Når du har sat dig for et arbejdsområde, som du kan prale med at være ekspert inden for, kan du se frem til et arbejdsliv, hvor det kun er dig, der bestemmer! Nu er du pludselig din egen chef, hvilket betyder, at du helt selv må bestemme, hvor du arbejder, samt på hvilke tidspunkter af døgnet du skal arbejde. Hermed er der rig mulighed for at hente børnene klokken 12 om onsdagen eller sove lidt længere om fredagen. Men selvom fleksibiliteten kan ses som en stor fordel, kan den desværre også gå hen og blive til en ulempe. Det selvstændige valg angående arbejdstiderne kræver nemlig en god portion selvdisciplin, så den ekstra time søvn om morgenen ikke går hen og bliver til to. Sørg derfor for at fastlægge et ordentligt skema, så du når dine deadlines til tiden.

Frit valg af opgaver

På din nuværende arbejdsplads får du formentlig uddelegeret opgaver på daglig basis, hvor nogle af opgaverne måske ikke lige er din kop te. Med det nye job som freelancer på nettet under armen, kan du derimod glæde dig frit at sige nej eller ja til de opgaver, som du får tilbudt. Hvis du dermed får tilbudt en opgave, der er for svær eller tidskrævende, eller som ikke synes at betale godt nok, kan du vælge at sige nej tak. Dog skal du altid huske på, at du heller ikke skal være alt for krævende i forhold til buddet af opgaver, da de store jobs ofte vil have stor konkurrence.

Et spændende job med udenlandsk kontakt

Som freelancer på nettet er der en fantastisk mulighed for at tage kontakt til folk fra diverse lande, så dit job vil komme til at byde på mange spændende opgaver og oplevelser. Dog skal du i denne forbindelse samtidig være opmærksom på, at kundemøder kan ske midt om natten, hvis du har kunder fra blandt andet USA eller Australien. Tænk dermed på dette under udformningen af dit arbejdsskema, og vær ordentligt forberedt på dit nye og spændende, men i den grad også udfordrende arbejde som freelancer.

Posted in: IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *