Bliv rustet til at modstå cyberangreb

Vi lever i en teknologisk tidsalder, der betyder, at meget af driften i virksomhederne foregår online. Det samme gælder med at sandsynlighed din, og hvis det er tilfældet, er der nogle forbehold, du skal gøre dig, hvis du ikke miste vigtige filer og andre oplysninger. Der findes nemlig et hav af vira derude, og det kan være en katastrofe for virksomheden, hvis den først bliver infiltreret. En sådan situation skal din virksomhed aldrig fanges i, og derfor kan du læse med i artiklen her, hvor du kan få mere om den nyeste virus af vide, samt hvordan du kan forsvare dig mod den.

Petya har angrebet Mærsk

Wanncry var den virus, der hærgede tidligere, men nu er der kommet en ny og meget mere farlig virus, som kan være svær at beskytte sig mod. Selv A.P Møller – Mærsk er blevet ramt af denne nye virus, og det er selvom, 99% af deres systemer er opdateret. Petya-virussen skal blot bruge en indgang, og det kan være et systemet, der ikke er blevet opdateret. Når den så er inde, kan den infiltrere hele systemet. Ofte angriber denne virus gennem e-mails, og det kunne være noget, der ville ligne en uopfordret ansøgning. Petya er mere sofistikeret en Wannacry, eftersom den arbejder internt i virksomheder, og denne kan altså stjæle log-ins, filer og andre beskyttede dokumenter. Når Petya først er inde, er det eneste forsvar næsten bare at rive stikket ud til computeren, indtil der bliver fundet en løsning. Netop derfor skal du sørge for, at din virksomhed er rustet til at stoppe virussen i at komme ind, ligesom du skal have styr på, hvordan du dækker de tab, som der måtte blive tilført, når den først er inde.

Opdater alle systemer og sørg for en effektiv antivirus

Det er svært at beskytte sig mod denne virus, da den kan komme ind af selv de mindste huller. Dog er det vigtigt, at alle computere med administrationrettigheder er fuldt opdateret med den nyeste patch fra Microsoft. Er den ikke det, kan det være nok til, at virussen trænger ind. Udover at alt skal være opdateret på, er det endvidere vigtigt, at der er en effektiv antivirus på alle systemer i virksomheden. Det kan være en forholdsvis høj omkostning, men det kan ikke betale sig at gå på kompromis, når det kommer til netop dette område – der vil nemlig komme flere vira i fremtiden.
Ikke nok med at alt skal være opdateret og kampklart, er det ligeledes vigtigt, at der løbende bliver taget back-up af vigtige filer, så virksomheden stadig kan fortsætte driften under et cyberangreb.

Find en forsikring, der dækker

Cyberangreb sker i disse år hyppigere, og netop derfor er der flere forsikringsselskaber, som nu tilbyder forsikringer til favorable priser på dette område. Typisk dækker disse alle omkostninger, der måtte være i forbindelse med et cyberangreb, og disse kan i værste løbe op i så store summer, at virksomheden må dreje nøglen om. Derfor er det dumt ikke at købe en sådan forsikring. Ja, det koster lidt, men potentielt kan det være det, der sikrer, at virksomheden ikke må lukke, hvis angrebet finder sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *