IT-virksomheder er vejen frem – her er nogle af mulighederne

Den enorme digitalisering har banet vejen for IT i de fleste virksomheder. Mulighederne er blevet større, udbuddet det samme, og det skaber ekstremt mange arbejdspladser både nationalt og globalt. Vil du gerne blive lidt klogere på, hvilken forskel IT gør i dagligdagen? Denne blog giver dig noget af svaret.

For blot få årtier siden kunne de færreste nok forestille sig, at IT skulle komme til at spille så enorm en rolle i vores samfund. Ikke desto mindre tyder intet på, at udviklingen stopper, og det er i dag stort set umuligt at foretage sig noget i en virksomhed, hvor IT ikke på den ene eller anden måde er impliceret. Vi vil kigge lidt nærmere på, hvorfor IT er blevet så stort, og hvilke muligheder det har skabt.

IT er alle steder

Det er alle vegne. Uanset hvor du kigger hen, vil du møde elementer, hvor IT spiller en rolle. Særligt i professionelle sammenhænge fylder det meget, men også i privaten har det ændret mange ting. Eksempelvis er smartphonen vel nærmest blevet mennesket bedste ven, fordi man kan holde styr på det meste af sit liv herigennem.

Udviklingen er naturligvis sket i faser, og nogle har været hurtigere til at følge med end andre. Mange af de virksomheder, som har boomet i 00’erne, har været dem, som har taget digitaliseringen seriøst og fulgt med tiden. Derimod har andre virksomheder et efterslæb, fordi de har reageret for sent på tendenserne.

Digitaliseringen har gjort forskellen

Den enorme digitalisering betyder, at verden er blevet meget lille, når man taler om kommunikation. Det er nemmere end nogensinde at nå ud med budskaber, men der er selvfølgelig også risici forbundet med at bruge digitale platforme. Man kan nemlig nemt og hurtigt komme galt i byen, hvis man ikke ved, hvordan man agerer, og hvis man blot prøver sig lidt frem.

Giganter som Google og Facebook har gjort det, som mange har prøvet på. De har nemlig formået at gøre folk afhængige af deres produkt, og i dag er det de færreste, som ikke bruger begge medier til forskellige områder i dagligdagen.

Stærke jobmuligheder

Det er selvfølgelig relevant at tale om de jobmuligheder, som IT-udviklingen har givet. Det gælder både i virksomheder, som egentlig ikke har IT som deres primære produkt, ligesom der selvfølgelig også er mange virksomheder, som arbejder decideret med udviklingen af IT. Dem vil vi kigge på nedenfor.

Business Intelligence

Det er et begreb, som man hører mere og mere om. Det handler helt lavpraktisk om, at man formår at udnytte data til at skabe værdi i sin virksomhed. Det kan ske på mange områder, og det er som sådan ikke noget nyt, at virksomheder gerne vil lære sig selv bedst muligt at kende. Der indsamles hele tiden enorme mængder af data, som kan være svære at behandle manuelt, og det er her Business Intelligence kommer ind i billedet.

BI giver nemlig nogle redskaber til at skabe et overblik over de indsamlede data, og det kan i sidste ende være det, som er med til at træffe nogle afgørende beslutninger, som kan optimere områder i en virksomhed.

Sociale medier

Langt de fleste virksomheder gør sig efterhånden på de sociale medier, og det er da også et område, hvor man virkelig kan nå ud til mange mennesker. Delinger, likes og kommentarer er med til at skabe en viral effekt, som betyder, at rigtig mange mennesker ser og forholder sig til de budskaber, man sender ud. Derfor skabes der også rigtig mange jobs, som handler om at administrere og forstå de sociale platforme.

Posted in: IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *