Sådan sparer du penge på bredbåndet

Bredbåndsmarkedet er svært at finde rundt i. Nye selskaber dukker ofte op med friske og smarte tilbud, som du måske tit ignorerer, fordi du tror, dit abonnement er det bedste. Dette kan sagtens være sandt, men på den anden side har du muligvis ikke brugt den nødvendige tid på at undersøge bredbåndsmarkedet for billigere løsninger. Ved at følge nogle simple råd kan du nemt spare penge på bredbåndet samt få en løsning, der er skræddersyet til dit internetbehov.

1. Tjek dit nuværende abonnement

Som det første skal du have styr på dit aktuelle bredbåndsabonnement. Dette gør du ved at tjekke hastigheden på bredbåndet, hvad det koster om måneden, samt hvilke ekstra tjenester du eventuelt får med i pakken. Hermed har du et udgangspunkt og er klar til næste step.

2. Tjek mulige bredbåndsudbydere

Næste trin er at undersøge hvilke selskaber, der udbyder bredbånd til din adresse. Du kan se en liste over de bredbåndsudbydere, som tilbyder bredbånd, hvor du bor på tjekditnet.dk. Det kan også være, at du allerede er bundet til et abonnement eller en udbyder gennem din boligforening eller en lokal antenneforening. Antenneforeningen kan eventuelt ligeledes have et fornuftigt tilbud til dig som beboer. Nogle netværksudbydere kan desuden tilbyde dig forskellige typer af netværk, hvoraf der findes tre i alt: kobbernet, kabelnet og fibernet. Netværkstyperne, der udbydes på din adresse, kan ligeledes ses på tjekditnet.dk

3. Find ud af dit hastighedsbehov

Efter undersøgelsen af bredbåndsudbydere i dit boligområde er det tid til at tænke på netværkshastigheden:

10 Mbit: Du tjekker e-mails, surfer og kigger på de sociale medier

20 Mbit: Du streamer tv, spiller og downloader spil

50 Mbit: Flere i en husstand streamer musik og film

100 Mbit: Flere i en husstand streamer i HD på flere enheder og downloader store mængder data

På tjekditnet.dk kan du se hvilke hastigheder, der tilbydes til din adresse.

4. Undersøg mulighederne og find rabatter

Det endelige råd er at tjekke, hvad de forskellige bredbåndsudbydere kan tilbyde dig. Dette kan du se på udbydernes egne hjemmesider. Du kan også se gode oversigter over de forskellige abonnementers priser på diverse hjemmesider, hvor du let kan sammenligne selskabernes priser. Flere selskaber tilbyder ligeledes pakkeløsninger, hvor for eksempel en tv-pakke og et mobilabonnement er inkluderet. Det populære bredbåndsselskab Fullrate tilbyder desuden bredbånd via alle de tre netværkstyper. Selskabet tiltaler især studerende og andre unge, der blot holder sig til streaming af tjenester, idet de tilbyder bredbånd uden en tilknyttende tv-pakke. Du kan få gode rabatter på Fullrates forskellige løsninger på denne hjemmeside.

Når du undersøger de forskellige abonnementers priser, er det desuden vigtigt at læse det med småt. Gebyrer som oprettelse og fragt af internetmodem skal noteres ned i beregningerne. Kabel-tv- og internetudbyderen, Stofa, har for eksempel et fragtgebyr på 99 kr. Til gengæld har de i øjeblikket et tilbud, der lyder på 50 Mbit bredbånd til 50 kr. om måneden i de første tre måneder.

Posted in: IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *