Styr på virksomhedens praktiske opgaver

En succesfuld forretning starter som regel med en god ide. Ideen udvikler sig lige så stille, takket være hårdt arbejde, tålmodighed og en lille smule held, til et kerneområde, som virksomheden formår at være førende inden for. Undervejs handler det dog om meget mere end blot at formå at føre en ide ud i livet – i alle virksomheder er der en lang række forskellige opgaver og udfordringer, nogen skal tage sig af, og selv ikke den dygtigste iværksætter er i stand til at tage sig af det hele. Alligevel er det en udbredt fejl blandt nye iværksættere, at de tror, at de kan det hele selv og derfor selv tager sig af alle aspekter af det at drive virksomhed – lige fra markedsføring og regnskaber til vinduespolering og rekruttering. Og faktisk er det ikke kun unge iværksættere, der begår fejlen at tage sig af alting selv i stedet for at outsource opgaver til eksterne samarbejdspartnere i form af bureauer, konsulenter og så videre. Mange virksomheder prøver i dag at rumme rigtig mange opgaver selv, til trods for at det i mange tilfælde bedre kan betale sig at outsource. I dette indlæg kan du læse om et par af fordelene ved at outsource praktiske opgaver, og hvilke områder/opgaver det ofte er en god ide at lade andre tage sig af.

Rengøring

Det første område, som med fordel kan outsources, er noget så lavpraktisk som rengøring. Faktisk er det et punkt, som mange virksomheder helt overser, fordi det virker så banalt at få andre til at støvsuge og så videre. En ren og pæn arbejdsplads er vigtig for et godt arbejdsmiljø, men det bør ikke være noget, der varetages af studentermedhjælpere eller andre in house-medarbejdere – det bør desuden klares uden for arbejdstiderne, hvor medarbejderne ikke bliver forstyrret i deres arbejde. Ikke mindst består rengøring ofte af opgaver, som kræver kompetent arbejdskraft, og som ikke bare handler om at svinge en støvsuger. Ting såsom vinduespolering, hovedrengøring, gulvvask og lignende kan virksomheden med fordel få hjælp til udefra, hvilket der i øvrigt er god mulighed for. Vinduespolering i højden mestrer et firma som Sky-Work eksempelvis.

Regnskab

Et eksempel på en mere indlysende opgave, som det ofte også kan betale sig at outsource, er udarbejdelse af regnskaber. Der findes mange gode revisionsselskaber i Danmark med kompetente revisorer og bogholdere til at holde styr på virksomhedens tal og regnskaber, og ofte kan det bedre betale sig rent økonomisk at kontakte dem frem for selv at have medarbejdere til at gøre det – regnskaber skal ofte laves i bestemte perioder, mens der i andre perioder er pause. Det er desuden værd at give lidt ekstra for at være sikret, at regnskaberne bliver lavet korrekt, så du ikke render ind i problemer senere hen. Især i nystartede virksomheder er det en god ide at outsource regnskaberne, da det ellers ofte ender med at blive en stor tidsrøver, der fjerner fokus fra de vigtigere opgaver, som kræver mere opmærksomhed, og som skaber mere værdi.

IT

IT er endnu et område, det i rigtig mange tilfælde kan være en fordel for virksomheden at outsource i højere eller mindre grad. Tidens digitaliseringstendens har gjort, at stort set alting rykker online – alt lige fra arkivering og løn til markedsføring og salg. Mange af de praktiske opgaver og ting, der er forbundet hermed, kan det derfor være en god ide at få et par professionelle øjne på – både virksomhedens hjemmeside, intranet, mailsystemer, sikkerhed og meget mere kan med fordel varetages af eksterne samarbejdspartnere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *